Home Політика Відбулося спільне засідання секції секретарів рад та юридичної секції

Відбулося спільне засідання секції секретарів рад та юридичної секції

159

Секретарі міських рад та керівники юридичних служб обмінювалися досвідом правового забезпечення роботи органів місцевого самоврядування у своїх містах.

Житомирський міський голова Володимир Дебой привітав представників муніципалітетів міст області та побажав плідної роботи.

“Ми започаткуємо постійні зустрічі юристів та секретарів рад. Такі засідання є надзвичайно важливими, так як на них піднімаються питання, які міські голови мають піднімати та відстоювати у інтересах громад на загальнонаціональному рівні – перед Президентом, у Кабінеті Міністрів України, у відповідних міністерствах та відомствах”, зазначив Володимир Дебой.

Міський голова В.Дебой переконаний, що завдяки плідній співпраці питання життєдіяльності міст вирішуватимуться швидше.

Виконавчий директор Житомирського регіонального відділення Асоціації міст України Ірина Банковська поінформувала, що засідання проводяться згідно графіку роботи АМУ. Зокрема, у найближчий час відбудеться засідання  секції фінансистів. Також на запрошення міського голови планується засідання секції секретарів у Бердичеві.

Учасники сьогоднішньої зустрічі обмінялися досвідом вирішення ряду юридичних та фінансових питань. Зокрема, підняті питання щодо продажу земель під забудову та процедури проведення земельних аукціонів, відчуження земель, правил паркування, відшкодування за перевезення пільгових категорій населення, формування бюджету для позашкільної освіти, доступу до публічної інформації, виділення та поділу майна та інші.

За результатом засідання готуються звернення до Президента України, Кабінету міністрів України, прокуратури області з пропозиціями вирішення деяких питань та внесення змін у чинне законодавство.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here