Home Політика В Україні запровадять регулювання цін на основні продукти та медтовари

В Україні запровадять регулювання цін на основні продукти та медтовари

193

Кабінет міністрів встановив на час карантину державне регулювання цін на 10 продуктових товарів і 20 засобів індивідуального захисту, а також на лікарські засоби і понад 10 видів антисептиків.

Відповідне рішення уряд ухвалив із доопрацюванням на засіданні в середу, повідомляє «Українська правда».

Однак, постанова почне діяти тільки через 10 (!) днів після оприлюднення. Тобто фактично діятиме 10 днів до планового завершення/послаблення карантину.

Продукти, на які встановлять держрегулювання – гречка, цукор, пшеничне борошно вищого ґатунку, макаронні вироби (вермішель із борошна вищого ґатунку), пастеризоване молоко в плівці жирністю 2,5%, житньо-пшеничний хліб, яйця категорії С1, тушку курячу, мінеральну воду без газу, вершкове масло жирністю 72,5%.

Окрім того, пропонується встановити декларування на такі антисептики та дезінфекційні засоби, як хлогексидин, етанол, повідон-йод, кишеньковий спиртовий антисептик для рук тощо.

Із засобів індивідуального захисту до переліку пропонується включити одноразову медичну шапочку, медичну маску, медичні рукавички стерильні та нестерильні, одноразові бахіли, медичний бинт тощо.

Згідно з проектом постанови пропонується запровадити декларування змін роздрібних цін у разі їх зміни від рівня на дату набуття чинності зазначеним рішенням. Зокрема, задекларувати підвищення цін у разі набуття чинності проектом постанови необхідно буде за 30 днів, якщо ціна підвищується на 15% і більше, за 15 днів – у разі підвищення на 10-15%, за три дні – в разі підвищення на 5-10%.

Читайте також: Карантин продовжили ще майже на 3 тижні – до 11 травня. ДЕТАЛІ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here