Home Влада В Україні продовжили карантин, але послабили обмеження. ОНОВЛЕНО

В Україні продовжили карантин, але послабили обмеження. ОНОВЛЕНО

389

Адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 серпня. Однак обмеження уряд послабив. Зокрема, відмінили контроль самоізоляції через додаток "Вдома".

Таке рішення прийняли на засіданні уряду 16 червня.

"Уряд офіційно сьогодні продовжить карантин до 31 серпня цього року. Водночас, ми послабимо певні карантинні заходи. Поки в нас зелений рівень, то контроль самоізоляції не буде відбуватись через додаток "Вдома". Це дасть змогу оновити додаток", – заявив прем’єр Денис Шмигаль.

Також уряд дозволив проводити масові заходи в приміщеннях з 100% наповненням. Без обмеження дистанції між присутніми.

Учасники та організатори заходів мають використовувати захисні маски або респіратори. У разі наявності у присутніх генативний результатів тестів на COVID-19, який зроблений не більше як за 72 години, чи документ повного курсу вакцинації, то взагалі обмеження у приміщеннях з масовими заходами не застосовуються. 

Нагадаємо, нині вся Україна перейшла у "зелену" мінімальну зону епідобмежень.

Кабмін вже раніше дозволив проводити масові заходи за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більше як за 72 години до здійснення заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here