Home Політика За тиждень на Житомирщині пішли з дому 10 дітей

За тиждень на Житомирщині пішли з дому 10 дітей

214

Кредитну угоду між Україною та Світовим банком на 150 млн дол підписали вчора, 5 травня. Ці кошти і стануть основними, з яких платитимуть соціальні виплати найбільш вразливим категорія людей, у тому числі субсидії та пенсійні доплати.

Про це повідомляє Урядовий портал:

"Завдяки підписаній кредитній угоді Україна отримає, зокрема, 50 мільйонів доларів для підтримки вразливих верств населення у період епідемії COVID-19 та 100 мільйонів доларів для поліпшення рівня соціального захисту найбільш вразливих категорій населення".

Очікують, що 50 млн дол країна отримає вже у травні. Із цих коштів зможуть виплачувати кошти і тим, хто через карантин втратив роботу.

Кошти, що надаються як додаткове фінансування для проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України», який впроваджується Мінсоцполітики за підтримки Світового банку з 2014 року, будуть перераховуватися до Державного бюджету України за умови забезпечення Урядом підвищення ефективності та адресності державної підтримки вразливих верств населення, впровадження додаткових соціальних послуг та послуг з активації до працевлаштування для працездатних одержувачів соціальної допомоги з метою подолання бідності.

Очікується, зокрема, що інтеграція програм виплат соціальної допомоги із соціальними послугами спростить систему, зменшить соціальне відчуження бідних домогосподарств, покращить вплив виплат на бідні домогосподарства, зменшить фіскальний тиск та запобігатиме виникненню залежності від соціальної допомоги.

Нагадаємо, в кінці квітня пенсіонерам Житомирщини нарешті почали виплачувати обіцяну в березні тисячу.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here