Home Політика В Офісі президента думають про введення надзвичайного стану

В Офісі президента думають про введення надзвичайного стану

183

У координаційній раді з протидії коронавірусу допускають введення надзвичайного стану в Україні та обговорювали це питання разом із президентом Володимиром Зеленським.

"Така можливість завжди є. Але ми ж дивимось на ситуацію, яка зараз є. Зараз введена надзвичайна ситуація. Станом на зараз ми вважаємо заходи, які вже введені, достатніми. Але ж все одно – ти виходиш на вихідних і бачиш, скільки людей гуляють в парку, розумієш? Тому ми усіх закликаємо до того, щоб вони знаходились вдома, менше гуляли та були завжди в масках", – заявив заступник голови Офісу президента України, секретар координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко в інтерв’ю "Українській правді".

Він зазначив, що введення надзвичайного стану проговорювали із президентом. Це може статися тоді, коли влада "без надзвичайного стану не зможе зупинити поширення коронавірусу".

Тимошенко пояснив, що надзвичайний стан – це заходи, які можуть допомагати контролювати ситуацію, а також те, щоб люди знаходилися вдома.

У координаційних нарадах МОЗ разом із науковцями розробили декілька сценаріїв поширення коронавірусу. У них є оптимістичний, негативний і середній.

Тимошенко запевнив, що у порівнянні з іншими країнами, Україна наразі йде по оптимістичному сценарію розвитку подій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 13 нових випадків коронавірусу за добу на Житомирщині: хворіють контактні особи

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here