Home Політика Українці, які не споживали газ, все одно платитимуть за його транспортування

Українці, які не споживали газ, все одно платитимуть за його транспортування

204

За словами глави НКРЕКП, споживач повинен платити за можливість доступу до інфраструктури та її обслуговування, повідомляє УНІАН.

Українці з нульовим споживанням газу платитимуть мінімальну вартість за його транспортування, заявив очільник Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Валерій Тарасюк на брифінгу.

«Вчора Нацкомісія схвалила вже акт, згідно з яким люди, у яких нульове споживання, отримуватимуть мінімальну платіжку, тобто будуть платити мінімальні кошти за транспортування. Наприклад, будинок буде отримувати на 20 грн на місяць за транспортування», – сказав він.

За його словами, зовсім нічого не платити за обслуговування газових мереж не можна, оскільки споживач має платити за можливість доступу до інфраструктури. «Транспортування – це обслуговування мереж, це не плата за користування.

Це плата за те, щоб газ завжди був підведений, і завжди був під тиском, і щоб в будь-який час відкрили конфорку і він працював, щоб працювала аварійна служба, техніки … Плата за транспортування була, є і буде", – наголосив Тарасюк. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here