Home Влада Учасники АТО прийшли до влади міста відстоювати ветеранське кафе у «Жовтні», де...

Учасники АТО прийшли до влади міста відстоювати ветеранське кафе у «Жовтні», де підняли оренду

413

Міська влада підняла вартість оренди для ветеранського кафе "Покрова", що розміщене у приміщенні колишнього кінотеатру "Жовтень". Учасники АТО зазначають, що заклад діє більше не як кафе, а ветеранський простір, а підняттям оренди влада хоче "вижити" ветеранів з кінотеатру, щоб приватизувати його.

Про це зазначив на засіданні виконкому учасник АТО Михайло Сліпченко:

"У нас є мораторій на розміщення МАФів, а депутати розставили їх просто так. Збільшуються ціни на вивіз сміття, скоро, ми переконані, що будуть підніматися ціни на проїзд у маршрутках-скотовозках.

Також ми бачимо, що з "Жовтня" хочуть зробити комерційний об’єкт, поставити якісь бутіки.

Ми знаємо, що у кінотеатрі утворився ветеранський простір – кафе "Покрова", яке діє більше не як кафе, а саме ветеранський простір. Міська рада вирішила підняти орендну плату для "Покрови". Ми вважаємо це зухвалим вчинком. Це плювок в обличчя учасників бойових дій.

Ми закликаємо міську владу схаменутися і зробити оренду 1 грн і враховувати це не як кафе, а ветеранський простір.

Ми розуміємо до чого це все йде: нам підіймають оренду 10-15-20 тис., ми робимо висновок, що не можемо платити, й виходимо звідти. Заходять комерсанти, наближені до однієї з депутаток міської ради, починається там ремонт і перетворюється все в комерцію. А ветеранам що робити?

Як показує практика міської ради, береться в оренду, поліпшуються умови і потім викупається. Список я озвучу на сесії".

Учасник бойових дій Володимир Ткач, який відкрив кафе "Покрова", зазначає, що прибутків із кафе немає, вкинувся у ремонт, але його вистачило не надовго через стан сусідніх приміщень:

"Я взяв в оренду приміщення в "Жовтні", там чай-кава. Зробив ремонт, залу, банкетку. Там було повністю все розвалене. На сьогоднішній день ми маємо оренду та електроенергію далеко за 10 тис. грн. Моєї пенсії на це не вистачає".

У відповідь перша заступниця мера Світлана Ольшанська зазначила, що кінотеатр не планують приватизувати і закликала ветеранів долучатися до планування його території для міського простору.

"Кафе "Покрова", про яке ви говорите, не взяте під громадську організацію, його орендує фізична особа-підприємець, яка працює в комерційному полі. Ми не можемо ФОПу будь-чим допомогти. Держава дає для громадських організацій пільгову оренду в 3%.

"Жовтень" не готується до продажу. Ніяка передприватизаційна робота не проводиться. З приводу оренди – беріть всі документи, по кожному питанню будемо розбиратися. Є проблема – давайте її вирішувати", – зазначила Ольшанська.

Врешті влада і ветерани домовилися зустрітися для вирішення питання та зміни оренди.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here