Home Влада У Житомирі в травні почнуть будувати сміттєпереробний завод

У Житомирі в травні почнуть будувати сміттєпереробний завод

274

Із травня в Житомирі розпочнеться будівництво сміттєпереробного заводу, а завершити планують до кінця року. Вже у січні-березні 2022 року планують запустити лінію переробки сміття.

Завод може стати першим в Україні, де не спалюють, а переробляють сміття на вторсировину.

Про це говорили під час зустрічі міський голова Сергій Сухомлин та директор групи компаній «Ґрін Бін Україна» Євген Барах.

Завод побудують у промзоні за адресою проїзд Складський, 20.

"Ми керуємося Концепцією інтегрованого розвитку Житомира, у якій передбачено відкриття сміттєпереробного комплексу у 2021 – 2023 рр. Це черговий крок до покращення екології міста, тому що дане підприємство не буде забруднювати атмосферу, акцент зроблений виключно на переробці сміття. З відходів будуть робити компост, RDF– пальне, вторинну сировину", – розповів Сергій Сухомлин.

"Це абсолютно екологічний проєкт за приватний кошт. Орієнтовно ми плануємо переробляти до 510 тис. куб. на рік. На підприємстві буде створено 150 нових робочих місць", – зазначив Євген Барах.

Технологія заводу передбачатиме функціонування окремої сортувальної лінії та окремої компостувальної. RDF–пальне, яке вироблятиме завод, може бути альтернативою вугіллю для забезпечення теплової енергії споживачів. До кінця року планують забезпечити виконання будівельних робіт адміністративної будівлі та промисловому цеху, наприкінці серпня початку вересня розпочнеться поставка обладнання, у жовтні-листопаді будуть налагоджувати обладнання. В березні наступного року завод введуть в експлуатацію.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here