Home Влада У Житомирі почали прокладати тролейбусну лінію на Мальованку (ФОТО)

У Житомирі почали прокладати тролейбусну лінію на Мальованку (ФОТО)

381

У Житомирі  почали прокладати електромаршрут до мікрорайону Мальованка.  Наразі проходять роботи з модернізації підстанції.   Прокладання силових кабелів до мережі планують закінчити вже наступного тижня. Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

«Погодні умови не дозволяли розпочати перший етап роботи.  Через дощі ми фактично втратили два тижні,  тепер швидко надолужимо. До кінця тижня плануємо завершити першу найважчу  ділянку прокладення кабелів від підстанції. Аби не пошкодити  покриття дороги на Чуднівській,  роблять «прокол», заводять кабелі живлення контактної мережі у спеціальних футлярах», -розповів начальник управління транспорту і зв’язку міської ради Костянтин Підпокровний.

Від початку тижня розпочнуть встановлювати опорну частину на вулиці Героїв Пожежних. «Це теж непростий етап. Починаємо від взуттєвої фабрики, оскільки там ширина вулиці і тротуарної частини дозволяє без перешкод ставити опори», – зазначив чиновник.

Наступний крок  – облаштування розворотного кільця, зупинок та кінцевої. Загальний кілометраж  майбутньої тролейбусної лінії – 2,5 км. Комплексний проєкт включає  також реконструкцію дороги та тротуарів. Реалізація   його стала можливою завдяки підтримці ЄБРР.  Вартість – понад 60 млн грн, 54 млн з яких –  грант.


 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here