Home Політика У середу журналісти пройдуть маршем біля Януковича

У середу журналісти пройдуть маршем біля Януковича

117
23 листопада відбудеться Марш українських журналістів проти безкарності.
 
"У Всесвітній день проти безкарності українські журналісти нагадають владі про ті злочини проти представників ЗМІ, які досі лишаються не розслідуваними і де злочинці не були покарані", – сказано у повідомленні від організаторів акції.
 
Марш розпочнеться об 11.00 біля адміністрації президента з прес-брифінгу, на якому буде оголошена петиція до президента як гаранта Конституції та до Генпрокуратури.
 
Об 11.40 журналісти рушать через Майдан по Хрещатику до офісу Національної спілки журналістів України, де о 12.00 відбудеться круглий стіл, на якому обговорять проблему безкарності та порушення прав журналістів, "яка є особливо актуальною зараз".
 
У круглому столі, зокрема, візьмуть участь голова Національної спілки журналістів Ігор Лубченко, представник "Репортерів без кордонів" в Україні Оксана Романюк, координатор Бюро журналістських розслідувань "Свідомо" Єгор Соболєв, виконавчий секретар Незалежної медіа-профспілки Сергій Гузь та інші.
 
Всі матеріали круглого столу будуть передані до Генеральної прокуратури, аби нагадати про нерозкриті справи.
 
Після круглого столу, о 15.00, учасники маршу передадуть спеціальну петицію до посольства Білорусії на підтримку своїх колег.
 
"Організатори звертаються до всіх журналістів проявити солідарність і порушити питання безкарності 23 листопада перед представниками влади і українським суспільством, як це роблять цього дня журналісти в інших країнах світу", – сказано у заяві.
 

Українська правда 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here