Home Політика Ціна газу для України перевалила за 500 доларів

Ціна газу для України перевалила за 500 доларів

99

Ціна російського газу для України на сьогоднішній день складає 500,5 долара. Про це під час XI Міжнародного економічного форуму повідомив віце-прем’єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

"Це друга велика проблема нашого бюджету. Вона трапилася і стоїть досить гостро з простої причини: Україні має 18 мільярдів кубометрів газу власного видобутку, який видобувають державні компанії. Весь цей газ ми витрачаємо для того, щоб наше населення використовувало його для опалення і приготування їжі . Інший газ ми купуємо. Ціна російського газу сьогодні для нас – 500 доларів, трохи більше – 500 доларів 50 центів ми сьогодні платимо ", – зазначив Тігіпко.

За його словами, різниця між закупівельною ціною і тарифом для ТКЕ різниця в ціні "лягає на компанію НАК" Нафтогаз "і на державний бюджет".

Тігіпко підкреслив, що вирішити цю проблему сьогодні можна двома способами: "піднімати тарифи для населення і другий вихід – вести постійні переговори з Росією щодо зниження ціни".

Нагадаємо, за Харківськими угодами України має знижку до розраховується ціною на газ в розмірі 100 доларів. У IV кварталі базова ціна на газ для України повинна скласти 564 долара.

Як повідомлялось, прем’єр-міністр Микола Азаров прогнозує, що переговори з Росією про перегляд газових контрактів 2009 року завершиться через 10-15 днів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here