Home Політика Сухомлин має 64% підтримки, – ВВС

Сухомлин має 64% підтримки, – ВВС

214

Мер Житомира Сергій Сухомлин має рейтинг 64%, а "Пропозиція" лідирує до міської ради із майже 40%.

Про це пише ВВС у матеріалі "Як Зеленський втрачає великі міста на місцевих виборах":

"У Житомирі до міської ради лідирує проєкт чинного мера Сергія Сухомлина "Пропозиція" – майже 40%.

Пан Сухомлин також є лідером мерських перегонів з 64%, а ректор місцевого університету Віктор Євдокимов, якого приїздив підтримати особисто президент, має 7%".

Видання зазначає, що "Слуга народу" у Житомирі має 15%, ще три партії – від 10% до 7%.

На місцевих виборах 25 жовтня президентська партія "Слуга народу" ризикує програти у більшості великих міст.

Опитування у регіонах вказують, що "слуги" навряд чи отримають власних мерів в обласних центрах, а їхні фракції часто будуть не найбільші, а то й поза трійкою лідерів.

Ще гірша ситуація з мерськими виборами. Опитування відомих соціологічних компаній вказують, що практично немає міст, де кандидат від "Слуги народу" лідирує або хоча б впевнено проходить до другого туру.

І це при тому, що президент Зеленський максимально включився в кампанію, їздить країною і відвідує передвиборчі заходи "Слуги народу" під виглядом презентації стратегій розвитку регіону чи відкриття якихось об’єктів.

Останні опитування показують, що українці на місцевих виборах вже не хочуть "нових облич", чим хвалився Зеленський на парламентських виборах та переміг. А прагнуть "досвідчених політиків".

Компанія "Рейтинг" розробила середній "агрегований" показник на місцевих виборах на основі опитувань партійних уподобань до обласних рад та Київради.

У цій "середній температурі по лікарні" "Слуга народу" наразі в лідерах з 15,5%, далі йдуть ЄС та ОПЗЖ з 11,4%, "Батьківщина" – 8,3% та "За майбутнє" – 6,2%.

Детально про те, хто лідирує по інших містах – читайте на ВВС.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here