Home Політика Розстріляний київським суддею тракторист отримав два роки

Розстріляний київським суддею тракторист отримав два роки

230

Два роки обмеження волі умовно. Таке покарання отримав тракторист Олександр Куча з Канівського району Черкаської області, у якого в минулому році кілька разів вистрілив з пістолета столичний суддя Євген Вовк під час сварки у сільському барі.

Чоловіка визнали винним у нападі на служителя Феміди. А використання вогнепальної зброї суддею – визнали правомірним самозахистом.

У червні минулого року суддя Дарницького суду міста Києва Євген Вовк, відпочиваючи з дружиною в кафе села Бобриця Канівського району Черкаської області, влаштував п’яний дебош зі стрільбою.

Спочатку дружина судді голосно хвалилася, що у неї є бойовий пістолет і їй "все пох … й". А потім "виступив" і сам суддя Вовк. Присутні перечити п’яному дебоширу не хотіли, а судді явно хотілося пригод.

Врешті-решт він вирішив причепитися до молодої людини, Олександру Кучі, який виходив з кафе. Вовк з криком "А мені пох … й, що ти здоровий" випустив у нього п’ять куль з пістолета Макарова. Куча впав, його дружина стала просити Вовка викликати "швидку". На що суддя гордо відповів, що йому, знову таки "пох .. й" і що він "довічно недоторканний".

Хлопець, який опинився поруч, затискав Кучі рани, з яких юшила кров. На "швидкій" хлопця доставили в реанімацію.

Після інциденту в Бобриці побували співробітники Канівської, Черкаської, а потім і Київської міліції. Причому, в діях співробітників міліції явно було видно спроби зам’яти справу і вигородити суддю Вовка, оскільки хлопця, який затискав рани купі, забрали у відділок на три доби, а дівчину-свідка довели до нервового зриву.

Хлопець, про якого йшлося – Володимир Лисенко. Йому теж дали два роки умовно. На суді він повідомив, що в той вечір лише намагався надати першу медичну допомогу підстріленому товаришеві. Вовк же запевняв, що Лисенко не давав йому бігти.

Володимир провів у СІЗО майже рік. Винним себе не визнає, чи оскаржуватиме рішення суду – ще не знає.

На пам’ять в тілі у Олександра Кучі залишається куля, яку лікарі не виймають через загрозу паралічу. Крім того, батькові двох дітей доведеться повертати борги, яких він набрався за час лікування та тимчасового безробіття.

Gazeta.ua

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here