Home Політика Росіян скликають на революцію через Facebook

Росіян скликають на революцію через Facebook

161
Ввечері 6 грудня в центрі Москви запланована чергова масова акція незгодних з результатами парламентських виборів.
 
Заклики вийти на Тріумфальну площу активно поширюються через соціальну мережу Facebook. Запрошення на акцію вже отримали понад 4 тисяч людей, близько сотні з них підтвердили свою участь.

Акція називається: "Революція триває? Так! Сьогодні о 19:00 на Тріумфальній!"

Подібні акції опозиціонери мають намір влаштувати також в Санкт-Петербурзі та Новосибірську.

Про свій намір взяти участь у мітингу в Москві заявили, зокрема, лідер незареєстрованої партії "Інша Росія" Едуард Лімонов і голова партії "Яблуко" Сергій Мітрохін.

Крім того, на знак протесту проти арешту блогера Олексія Навального користувачі Facebook влаштували флеш-моб: необхідно перейти на сторінку президента РФ Дмитра Медведєва і "Поскаржитися", вказавши як причину скарги "Насильство або шкідлива поведінка".

Тим часом внутрішні війська у Москві, про введення яких вранці у вівторок почали писати блогери, залишатимуться у російській столиці до кінця тижня – поки не будуть оголошені остаточні результати виборів.

"Посилений варіант несення служби діятиме до остаточного підбиття підсумків виборів", – заявив голова управління МВС Росії зі взаємодії зі ЗМІ Олег Єльников.

Напередодні в Москві після мітингу опозиції проти фальсифікації результатів виборів були затримані близько 300 осіб. Одного з опозиційних лідерів, Іллю Яшина, вже засудили до 15 діб адміністративного арешту за непокору поліції.
 

ТСН.ua 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here