Home Політика Рижуку з Дебоєм ходили дивитися на 7-метровий рушник

Рижуку з Дебоєм ходили дивитися на 7-метровий рушник

114

Справжнє національно-патріотичне свято відбулося сьогодні в Житомирі. Свято вишитого рушника «На рушниках – Полісся рідне моє» зібрало шанувальників українських звичаїв, традицій, культури з усієї Житомирської області та м. Києва, повідомляє сайт міської ради.

Серед почесних гостей свята – голова обласної адміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, Житомирський міський голова Володимир Дебой, секретар міської ради Наталія Леонченко, Коростенський міський голова Володимир Москаленко, делегація жінок-лідерок із Києва.

Ініціатором свята та акції з вифшивання український рушників області, міст і районів виступили  Обласна  рада жінок на чолі із радником міського голови Тамараю Олійник та громадська організація «Український дім ХХІ покоління».

Ще однією із родзинок світа стало те, що багато хто із присутніх, у тому числі дітей, прийшли на урочистості в український вишиванках.

Були на святі і творці вишиваної краси – жінки-вишивальниці.

Так, усі вони різні за віком і професією, але їх об’єднує одне – любов до батьківщини, рідної землі. Такою, власне, є і мета свята – нагадати поліському народу про  багаторічні традиції, привити молоді любов до рідної землі, виховувати у  підростаючого покоління почуття патріотизму та національної гідності.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here