Home Політика Прокуратура Житомирщини порушила 49 кримінальних справ за невиплату зарплат

Прокуратура Житомирщини порушила 49 кримінальних справ за невиплату зарплат

128

Впродовж цього року прокуратурою Житомрської області порушено 49 кримінальних справ, до відповідальності притягнуто 138 посадових осіб та виплачено заборгованої заробітної плати на суму 21 млн. грн.

Як зазначив під час засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати виконуючий обов’язки  прокурора області Анатолій Чумаченко, з початку року спільними діями прокуратури та облдержадміністрації вдалося зменшити суму заборгованості на 7,3 млн. грн. На сьогодні вона складає 19,5 млн. грн. 
 
Найбільше заборгували підприємства у містах Житомирі (12,7 млн. грн.) та Коростені (2,1 млн. грн.), Черняхівському (1,2 млн. грн.), Малинському (1 млн. грн.), Овруцькому (718,3 тис. грн.) і Романівському (610,1 тис. грн.) районах. 

До того ж, 60 % боргів накопичено на економічно активних підприємствах. 
 
На засіданні комісії заслухано пояснення усіх керівників підприємств, що опинилися у «лідерах» із заборгованості. Проаналізовано причини та висловлено пропозиції – навіть пролунала пропозиція позбавити ліцензії підприємства транспорту, що має чималий борг по зарплаті, ініціювати питання розірвання контракту із керівником державного підприємства.
  
Прес-служба прокуратури Житомирської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here