Home Політика Прокуратура спростовує інформацію про бізнес на коровах

Прокуратура спростовує інформацію про бізнес на коровах

133

 На різних Інтернет-сайтах, в електронних Інтернет-виданнях (16-17 червня 2011 року) розповсюджено повідомлення під назвою «На Житомирщині під виглядом боротьби з лейкозом чиновники зробили бізнес на коровах», у якому стверджується, що факт, використаний в інформації, наведено «за словами джерела в обласній прокуратурі».

Прес-служба прокуратури Житомирської області терміново повідомляє, що зазначена  інформація є недостовірною, авторським вимислом.

Прокуратурою Житомирської області перевірки додержання вимог ветеринарно-санітарного законодавства на території Коростенського району не проводилися, факти зловживання службовим становищем працівниками Коростенського РВ УМВС у Житомирскій області та працівниками санітарної служби району при проведенні щорічних обстежень не виявлялися.

Тварини в сільських жителів не вилучалися, їх забій не проводився.

У той же час, як повідомило Головне управління ветеринарної медицини у Житомирській області, до них надійшла скарга жительки с. Сушки Коростенського району Тарасенко Г.Т. За результатом розгляду скарги Тарасенко Г.Т. встановлено, що під час щорічного забору крові великої рогатої худоби для лабораторного дослідження на лейкоз у с. Сушки у чотирьох тварин, серед яких була й корова Тарасенко Г.Т., не взято даних аналізів з об’єктивних причин. У зв’язку з відсутністю даних аналізів чотирьох корів сельчан, у селі тимчасово призупинено роботу пункту збору молока та заборонено їм випасатися у громадській череді.

Як пояснила сама скаржниця, дзвінок на гарячу лінію є її помстою односельцям, а до державної ветеринарної медицини у неї наразі немає претензій.

Отже, надалі Інтернет-сайтам, перш ніж оприлюднювати неперевірену інформацію, варто все ж користуватися офіційними повідомленнями прес-служби відомства або посилатися на конкретні посади, а не на втаємничені фрази «з джерела».

Прес-служба прокуратури Житомирської області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here