Home Політика «Право на вибір»: під ЦВК і Офісом Президента відбулись акції протесту проти...

«Право на вибір»: під ЦВК і Офісом Президента відбулись акції протесту проти фальсифікації виборів

286

 «Ні виборчим схемам», «Зе, де чесні вибори?», «Цебрій має право бути обраним» – під такими гаслами сьогодні, 28 вересня, у Києві відбулись акції протесту «Право на вибір». Під ЦВК принесли мішки з «політичним хабарем» – так уманчани хотіли привернути увагу до того, що їхнього міського голову Олександра Цебрія незаконно позбавили права балотуватись знову.

«Я завжди вважав, що живу в демократичній державі, зараз же бачу, що ми скочуємося до рівня Білорусі.  «Слуги народу» разом із тендерним мафіозі Антоном Яценком узурпували владу в Уманській ТВК  і зробили все для того, щоб унеможливити волевиявлення уманчан. У шахрайський спосіб, вночі зареєстрували двох моїх «клонів» – людей, які змінили свої імена і прізвища, які зареєстровані в Кіровоградській області за однією адресою. Мене ж, справжнього Олександра Цебрія,  з виборів зняли», – підкреслив Олександр Цебрій.

Підтримати міського голову Умані і захистити право обирати і бути обраним приїхали представники місцевого самоврядування з різних куточків України. Зокрема у мітингу взяли участь міські голови Житомира, Миколаєва, Чернівців, Кропивницького та кандидати від «Пропозиції» з усіх регіонів.

«Якщо хтось вважає Цебрія своїм конкурентом, то хай іде і виборює право здобути посаду міського голови на чесних виборах, а «збивати на вході» – це означає лише одне – влада боїться людей, які справді будують країну знизу. Змінюються президенти, але методи такі ж, як раніше, які показують, що влада нехтує демократією в країні і зневажає свій народ. Я тут не заради Цебрія, я тут заради прав людей», – розповів міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Центральна влада свідомо іде на порушення законів і Конституції, наголосив кандидат на посаду Сквирського міського голови від партії «Пропозиція» Дмитро Биков.

«Влада себе повністю дискредитувала, вона втрачає довіру людей і навіть не збирається проводити чесні вибори», – впевнений Дмитро Биков.

Те, що відбулося в Умані – це не злочин проти Цебрія, це злочин проти уманчан і проти української держави, – наголосив міський голова Чернівців Олексій Каспрук.

«Члени цієї корумпованої комісії мають відповісти за свої вчинки. Якщо це зло не буде покаране, то воно розповзеться по інших громадах і регіонах», – каже Олексій Каспрук.

Учасники мітингу впевнені, якщо на подібні кричущі ситуації не реагувати, це стане зеленим світлом для інших схемщиків і махінаторів.

«Ця ситуація неприпустима. Якщо влада побачить, що так себе можна вести – завтра Уманню стане вся Україна. Ми цього не допустимо», – каже кандидат до Київської міської ради від «Пропозиції» Євген Коробка.

Сьогодні, як і в 2004 та 2014 роках, люди вийшли на площі через кричущу несправедливість.

«Зараз ми знову стоїмо під ЦВК і вимагаємо одного – справедливості. Умань – має право вибору, право обирати не «клонів», не тих, кого їм призначать, а того, хто готовий брати на себе відповідальність. Ми вимагаємо права на чесні вибори», – підкреслив міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

Зеленський і його команда на словах кажуть, що Україна і далі йде до Європи, а на діях демонструють шлях у  «совок», до Лукашенка, Януковича і Путіна, вважає громадський активіст Андрій Юсов.

«Те, що відбувається в Умані – це нова електоральна Врадіївка, де мікроолігарх Яценко «втратив береги» і вважає себе феодалом і Богом. Подібні випадки відбуваються по всій країні і з партією «Пропозиція», і з іншими партіями, які заважають режиму Зеленського і його олігархічним друзям», – каже Андрій Юсов.

Центральна влада давно оголосила війну місцевому самоврядуванню, і ситуація в Умані – лише один з її елементів.

«Центральна влада, президент, парламент ведуть цілеспрямовані бойові дії проти місцевого самоврядування. Рік тому вони хотіли провести антиконституційні позачергові місцеві вибори, перед Новим роком внести зміни до Конституції, напередодні місцевих виборів прийняли безглуздий закон, який суперечить здоровому глузду. Сьогодні зі своїми поплічниками в ЦВК влада зробила так, що виключно її люди сидять в регіонах у комісіях – ми бачимо цинічні відмови в реєстрації наших кандидатів в Умані, в Енергодарі, в Івано-Франківську, в Бердянську. Тільки пліч-о-пліч ми зможемо вистояти в цій війні і  не допустити знищення місцевого самоврядування в Україні», – наголосив перший заступник керівника Всеукраїнської асоціації громад, лідер виборчого списку від партії «Пропозиція» до Київської обласної ради Іван Фурсенко.

Учасники мітингу озвучили свої вимоги до ЦВК і президента. Зокрема вони вимагають:

  • негайно зупинити спроби фальсифікації виборів у територіальних виборчих комісіях всіх рівнів;
  • поновити порушені виборчі права представників «Пропозиції» та інших політичних сил і зареєструвати їх для участі у місцевих виборах та забезпечити рівні умови для всіх учасників виборчого процесу, незалежно від їх партійної приналежності.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here