Home Політика «Олімпієць» об’єднав юних спортсменів області

«Олімпієць» об’єднав юних спортсменів області

132

21 червня 2011 року відбулось урочисте відкриття першої табірної зміни у спортивно-оздоровчому закладі «Олімпієць». У відкритті взяли участь голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник голови облдержадміністрації, керівник обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення і відпочинку дітей Віктор Балюрко, начальник головного управління з питань сім»ї, молоді та спорту облдержадміністрації, заступник керівника штабу Раїса Гула, керівники відповідних управлінь і відомств – члени штабу. ПовідомляєуУправління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Спортивно-оздоровчий заклад «Олімпієць» – один з 20 заміських стаціонарних таборів області, 18 з яких уже прийняли дітей на відпочинок. Тут відпочиватимуть юні спортсмени, які вже мають перемоги у змаганнях різного рівня. Держава подбала про цих дітей, вони відпочиватимуть безкоштовно. Заклад розрахований на 60 хлопчиків і дівчаток, працюватиме 4 зміни, тривалість відпочинку – 21 день. Діти отримуватимуть покращене харчування: його щоденна вартість на 1 дитину – 45 грн., у решті таборів – 35 грн.

Табір розташований в лісі, має футбольне поле, волейбольний, баскетбольний майданчики.

Віктор Балюрко, виступаючи на відкритті першої табірної зміни, привітав дітей, вихователів, тренерів, керівництво табору зі святом. Звертаючись до юних спортсменів, він зазначив: «Цей табір елітний, тут створені прекрасні умови для відпочинку і занять спортом. І ви заслужили перебувати тут завдяки своїм досягненням, своєму стремлінню до олімпійських висот. Недарма ваш табір носить назву «Олімпієць». 

Глибоко символічно, наголосив Віктор Балюрко, що відкриття закладу відбувається зараз, коли Україна відзначає Олімпійський день, який проводиться з нагоди відзначення дня заснування Міжнародного олімпійського комітету. Він побажав дітям гарно, змістовно відпочити, оздоровитись, знайти нових друзів.

«Олімпійці» на урочистому відкритті зміни продемонстрували прийоми греко-римської боротьби, акробатичні стрибки, а також показали свої творчі здібності. Запам’ятались слова з гімну табору, який співали діти: «Ти – найкращий, «Олімпієць», табір радості і мрій».

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here