Home Політика Одеса, Львів, Рівне та Черкаси проти карантину вихідного дня

Одеса, Львів, Рівне та Черкаси проти карантину вихідного дня

218

Влада Рівного, Черкас, Львова, Одеси, Слов’янська та низки інших міст не поспішатиме запроваджувати "карантин вихідного дня", про який було оголошено урядом України. Мери міст вимагають або вводити повний карантин і виплатити людям компенсацію, або не вдаватися до "полумір", від яких страждатиме економіка і бізнес.

В Одесі відмовилися його вводити під час засідання комісії з питань ТЕБ та НС.

Мер Львова назвав карантин вихідного дня "дурницею" і вийшов на акцію протесту.

"Карантин вихідного дня, на мою думку, – це дурниця. Ми були, є і будемо разом з вами, жодного нерозумного рішення місто приймати не буде. Ми з вами повинні взяти на себе всі зобов’язання: ніяких бенкетів, ювілеїв чи весіль, але про повний локдаун не можна говорити.

Якщо влада хоче робити якісь обмеження, то хай спочатку заплатить гроші людям, компенсації, як це роблять німці, французи та інші країни. А добити людей, забрати в них останні засоби існування… А хто потім буде годувати їхні сім’ї? Тому ми за людей. Треба мати здоровий глузд", – сказав Садовий.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, який захворів на коронавірус, виступає проти запровадження карантину вихідного дня і називає його "якимись полумірами":

"Чому карантин вихідного дня, а не карантин вівторка, середи, четверга, п’ятниці? Наше місто надзвичайно невелике і на вихідні дні воно фактично пусте, люди відпочивають на природі…

Я хочу, щоб наш уряд навчився приймати рішення – або хай вводять надзвичайний стан і скажуть, що вони нам  виплатять компенсації за цей надзвичайний стан. А просто якісь полуміри, невідомо для чого, цього робити не потрібно".

Нагадаємо, у МОЗі сказали, що українці сидітимуть на карантині щонайменше до квітня.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here