Home Політика ”Ніколи раніше питання гендерної рівності не було серед пріоритетів Уряду”, –...

\”Ніколи раніше питання гендерної рівності не було серед пріоритетів Уряду\”, – Віце-прем\’єр-міністр під час зустрічі в Житомирі

118

 Житомирщина є однією з тих областей, яка не стоїть осторонь питань гендерної рівності. Жінки в органах державної влади в області займають ключову роль.

На цьому наголосив сьогодні, 30 жовтня, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич, під час регіональної наради за участю Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе

«Забезпечення гендерної політики – це питання забезпечення рівних можливостей чоловіків і жінок. Сьогодні вже третя така регіональна нарада, де ми вже охопили 10 областей. Всі ми спробуємо максимально пояснити, як бачимо свої пріоритети на центральному рівні, як ми можемо це спільно рухати на місцевому рівні. Ніколи раніше питання гендерної рівності не було серед пріоритетів Уряду. Цьогоріч є кілька головних напрямків, які ми окреслили в пріоритетах діяльності Уряду. І такі регіональні заходи ми проводимо, щоб можна було врахувати потреби конкретної громади і більш ефективно використати можливості на місцях», – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Житомирщина на сьогодні одна з тих областей, яка не стоїть осторонь питань гендерної рівності. Жінки в органах державної влади в області займають ключову роль. Якщо візьмемо обласну державну адміністрацію, то 71% працює жінок. Якщо говорити про керівників структурних підрозділів, то з 22 керівників – 11 жінок. Чітко витримується гендерна рівність. Коли я прийшов на посаду, у нас була одна жінка головою РДА. У процесі своєї роботи я змінив 11 голів РДА, з яких 5 – призначені жінки. Тому питань щодо гендерної нерівності в ОДА не виникає», – наголосив Ігор Гундич.

Керівник області також додав, що на Житомирщині керівництво має єдине бачення щодо рівності чоловіків і жінок.

«Призначення на посади не є ключовим показником того, чи дотримується гендерна рівність. В області діє координаційна рада з питань сімейної та гендерної політики, проводиться багато просвітницьких акцій, семінарів, за що я вдячний активним громадським організацій. Чим більше ми про це будемо говорити, тим швидше ситуація буде вирівнюватися. І чоловіки, і жінки мають рівні можливості. Серед керівництва і області, і міста іншого бачення немає», – зазначив Ігор Гундич.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here