Home Влада На Житомирщині за сексизм звільнили секретаря ради, колишнього прокурора

На Житомирщині за сексизм звільнили секретаря ради, колишнього прокурора

1462

Через скандал із сексизмом посаду втратив колишній секретар Коростишівської міської ради Юрій Сарапійчук. Він сказав образливі та сексистські висловлювання в бік депутатки Юлії Юзефович.

"Дебілка, ідіотка, не людина…Пішла вон, у тебе висохлі мозгі…Ти скандалістка, інтригантка…Але я вас поважаю як жінку", – такі вислови допустив екс-посадовець і його звільнили рішенням ради.

Депутати спочатку розглянули ситуацію на комісії з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики, регламенту, місцевого самоврядування та запобігання корупції. Потім відповідне рішення прийняли на сесії шляхом таємного голосування.

"… за пропозицією депутатів Коростишівської міської ради (не менш як половини загального складу), враховуючи звернення депутата Юзефович Ю.М. щодо порушення загальних правил етичної поведінки посадових осіб місцевого самоврядування та невиконання посадових обов’язків секретарем ради Сарапійчуком Ю.Л., враховуючи результати таємного голосування, міська рада вирішила припинити достроково повноваження секретаря Коростишівської міської ради Сарапійчука Юрія Леонідовича", – йдеться у рішенні ради від 19 квітня 2021 року.

Про сексистський скандал та його наслідки написала і народна депутатка Інна Совсун:

"Безпрецедентний випадок. За сексизм та образи депутатки звільнили секретаря Коростишівської міськради.

"Дебілка, ідіотка, не людина…Пішла вон, у тебе висохлі мозгі…Ти

скандалістка, інтригантка…Але я вас поважаю як жінку".

Це цитати Юрія Сарапійчука, тепер уже колишнього секретаря Коростишівської міськради на адресу Юлії Юзефович, голови фракції "Голосу" у міській раді. До речі, Сарапійчук ‒ колишній прокурор. До речі, Юлія Юзефович бореться із незаконним видобуванням піску в регіоні".

Вона додала, що Сарапійчук – колишній прокурор. Про постраждалу від сексизму депутатку відомо, що вона бореться з незаконним видобутком піску в регіоні.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here