Home Політика На Житомирщині люди обіцяють перекрити трасу і залізницю, якщо їм не дадуть...

На Житомирщині люди обіцяють перекрити трасу і залізницю, якщо їм не дадуть створити ОТГ

229

Декілька десятків людей із Овруцького району приїхали 17 лютого на протест під Житомирську ОДА. Причина – людям відмовляють у створенні ОТГ і не спитавши, хочуть обєднати з іншою громадою.

Жителі тримають у руках плакати "Не змушуйте людей перекривати міжнародну трасу та залізницю", "Бунечко, Федоренко, ви тут тимчасово, а нам тут жити" та попереджають, що змушені будуть перекрити міжнародну трасу та залізницю, якщо їх влада і далі ігноруватиме.

"Нам не дають право створити свою ОТГ – Гладковицьку. Ми запитуємо владу – чому і за яких причин? Адже ми дотрималися всіх вимог щодо створення громади і термінів, проте нас хочуть об’єднати з Овруцькою ОТГ, яка не спроможна буде утримувати школи і садочки і цих селах", – розповів один із ініціаторів створення ОТГ, депутат Овруцької міської ради Петро Левківський.

Люди говорять, що дотрималися всіх вимог для створення ОТГ – за кількістю населення, площею і спроможністю. Однак в ОДА їх бажання об’єднатися і створити ОТГ ігнорують.

"Простих людей в ОДА не бачать. Чому голова адміністрації так вчинив із жителями Овруцького району – не спитав їх, а сам вирішив, якою у нас має бути децентралізація?" – запитує представник ініціативної групи.

Згодом до мітингувальників вийшов голова ОДА Віталій Бунечко. Він розповів, що люди вчасно не подали документи, тому так сталося. ОДА звернулася до профільного міністерства і, можливо, у перспективний план ще зможуть внести зміни.

Нині ж за перспективним планом Овруцький район планують розділити на дві ОТГ, хоча раніше за цим же планом було три. Люди категорично не хочуть об’єднуватися у великі громади, адже переконані, що при об’єднанні із районним центром все фінансування матиме Овруч, а не маленькі села.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here