Home Політика На Житомирщині голови РДА при звільненні отримали допомогу у розмірі шестимісячного середнього...

На Житомирщині голови РДА при звільненні отримали допомогу у розмірі шестимісячного середнього заробітку

136

Житомирська область стала першою, в якій Президент Володимир Зеленський звільнив всіх голів райдержадміністрацій у зв’язку із закінченням строку повноважень попереднього Глави держави.

Незважаючи на рекомендації Мінсоцполітики звільнитись у зв’язку із закінченням строку дії трудового договору, 4 колишні голови РДА самостійно обрали статтю для свого звільнення.

Посадовці отримали вихідну допомогу у розмірі шестимісячного середнього заробітку (!), а відтак – забрали майже 1 млн грн із фонду заробітної плати працівників Бердичівської, Баранівської, Попільнянської та Пулинської РДА.

Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко, до якого неодноразово упродовж місяця надходили скарги на колишніх посадовців, обурений таким  вчинком чиновників, які соромлять Житомирщину.

«Саме задля оновлення влади на місцях Президент Володимир Зеленський запустив соціальний ліфт. І я сподівався, що процес звільнення буде демократичним та без казусів. Однак є такі чиновники, які знехтували своїми підлеглими та знайшли інший «шлях» в законі України. Ці голови РДА не лише набили власні кишені державними коштами, а «кинули» простих людей, які щодня працюють на державу, аби забезпечувати власну родину. Переконаний, що таким чиновникам взагалі не місце у владі чи політиці», – прокоментував голова ОДА Віталій Бунечко.

Наразі у Пулинській РДА вже є заборгованість з виплати заробітної плати працівникам, яка до цих пір не може виплатити попередньому очільнику жадану вихідну допомогу.

Як стало відомо ОДА, голови Бердичівського, Баранівського, Попільнянського та Пулинського районів при звільненні вказали підставу – пункт 5 статті 41 КЗпП України – припинення повноважень посадових осіб. Це передбачає виплату їм вихідної допомоги у розмірі шестимісячного середнього заробітку. Хоча така підстава мала застосовуватись лише при розірванні трудового договору з членами виконавчого органу господарського товариства.

Переконатись у цьому може будь-хто, адже офіційні дані містяться в Єдиному державному реєстрі декларацій. Саме за допомогою цього онлайн-ресурсу можна порівняти дані про доходи за 2018 рік та у декларації перед звільненням за неповний 2019 рік.

Нагадаємо, що голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посади Президентом України на строк повноважень Президента України та звільняються за його розпорядженням.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here