Home Політика Луценко каже, що влада взяла міліцію у заручники

Луценко каже, що влада взяла міліцію у заручники

159

Екс-глава МВС України Юрій Луценко вважає, що співробітники міліції під час подій в Печерському районному суду 6-7 липня стали заручниками ситуації.

"У таких ситуаціях я завжди шкодую співробітників МВС, які є заручниками не ними ініційованих процесів", – сказав Луценко.

За його словами, міліціонерів змусили написати заяву про те, що вони постраждали під час сутички з народними депутатами.
"Це все нагадує повернення в 99 рік: чітко незаконні дії влади, яка ховається за спинами людей, зобов’язаних боротися зі злочинністю, але їх використовують в своїх політичних цілях", – заявив екс-міністр.

6 липня суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв, який розглядає "газове справу" проти Тимошенко, постановив видалити з зали засідань народного депутата Михайла Косіва за коментарі з місця.

Косів через деякий час залишив будівлю Печерського райсуду. Пізніше його забрала швидка.

Після завершення засідання, в коридорі суду стався інцидент між журналістами і співробітниками спецпідрозділу "Беркут". Міліціонери у грубій формі витісняли журналістів з коридору, мотивуючи свої дії необхідністю "звільнити прохід".

7 липня співробітники міліції не пускали представників ЗМІ до приміщення суду. Після оголошення перерви співробітники судової міліції "Грифон" силою витіснили із залу суду.

Журналісти в зв’язку з цими подіями звернулися до генерального прокурора і міністра внутрішніх справ України з вимогою не перешкоджати професійній діяльності ЗМІ. 

За матеріалами: Gazeta.ua

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here