Home Політика Королевська і Ляшко побилися за право провести чорнобильців у Раду

Королевська і Ляшко побилися за право провести чорнобильців у Раду

88

Нардепи Олег Ляшко та Наталя Королевська не змогли домовитись, хто має проводити делегацію від мітингувальників на бесіду у Верховну Раду.

Як повідомила кореспондент ТСН.ua, Ляшко і Королевська ледь не влаштували бійку за право очолити делегацію мітингувальників, відряджених на зустріч із главою парламенту Володимиром Литвином.

В той час, як Королевська вийшла до людей, за нею поспішив Ляшко з криками: "Наташа, почекай. Наташа, почекай".

Не звертаючи уваги на Ляшка, Королевська з кількома мітингувальниками пішла всередину будівлі Ради.

Люди почали обурюватись, кажучи, що Королевська повела не тих, хто був зазначений у сформованих мітингувальниками списках.

Ляшко назвав Королевську "провокаторкою", і повернувся в Раду із іншими представниками чорнобильців.

Самі мітингувальники стверджують, що акція протесту 1 листопада – це репетиція перед подіями 3 листопада, коли до них мають приєднатись афганці та інші категорії пільговиків.

1 листопада під стінами Ради проходить мітинг чорнобильців. Невдоволення мітингувальників переросло в активні дії: вони почали ламати паркан, який розташовано по периметру Верховної Ради. Зламавши паркан, мітингувальники прорвалися до входу в будівлю парламенту, але правоохоронці заблокували вхід і відтіснили чорнобильців. Близько 500 осіб заполонили подвір’я Верховної Ради.

Нагадаємо, 20 жовтня більше 200 представників Федерації профспілок, а також чорнобильців мітингували біля будівлі Верховної ради з вимогою підвищити передбачені соціальні стандарти і гарантії в проекті державного бюджету на 2012 рік і не допустити скорочення пільг.

Ще місяць тому, 20 вересня, учасники мітингу, здебільшого афганці і чорнобильці, під Верховною радою намагалися прорватися до будівлі парламенту і навіть дісталися до дверей Ради. Щоб зупинити протестуючих, охорона заблокувала двері в парламент металевими засувами.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here