Home Політика Кабмін так і не вирішив, що робити з літнім часом

Кабмін так і не вирішив, що робити з літнім часом

108
Кабінет Міністрів відклав прийняття рішення про порядок обчислення часу в Україні. Про це журналістам повідомив міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога, пишуть Українські новини.
 
З його слів, уряд в середу розглянув внесений Міністерством економічного розвитку і торгівлі законопроект, покликаний врегулювати це питання.
 
Однак після дискусії було прийняте рішення продовжити його обговорення.
 
Зокрема, зі слів Балоги, прем’єр-міністр Микола Азаров планує провести нараду з цього питання.
 
Зі слів міністра, проект закону, внесений Мінекономіки, передбачає відмову від переходу на літній час.
 
Водночас він зазначив, що в ході дискусії віце-прем’єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков висловився за перехід на літній час, щоб згодом залишитися в третьому годинному поясі.
 
"Колесніков зазначає, що ми повинні перенести Україну в третій годинний пояс, щоб росіянам було зручно до нас їздити", – сказав міністр.
 
При цьому сам Балога підтримує законопроект Мінекономіки, який передбачає, що Україна залишиться на нинішньому часі, скасувавши перехід на літній.
 
Як повідомляло агентство, у вересні 2011 року Верховна Рада, слідом за Росією та Білоруссю, скасувала переведення годинників на зимовий час, прийнявши проект постанови депутата Олега Надоші (фракція Партії регіонів), у такий спосіб Україна залишилася на літньому часі (в останню неділю жовтня не треба було переводити стрілки на 1 годину назад).
 
Таке рішення викликало невдоволення влади Західної України, де, як зазначалося, при скасуванні переходу на зимовий час світало б тільки о 10:00.
 
У жовтні 2011 року Рада відновила переведення годин на зимовий час.

Раніше Балога виступав за синхронізацію переходу на зимовий та літній час із Європейським Союзом. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here