Home Влада ФОПам та найманим працівникам вже перерахували 200 млн грн

ФОПам та найманим працівникам вже перерахували 200 млн грн

177

300 тис. ФОПів та найманих працівників подали заявки на компенсацію 8 тис. грн бізнесу, який опинився в "червоних" зонах. 200 мільйонів гривень вже пішли на виплати.

Про це повідомляє Мінекономіки.

"Ті ФОПи і працівники, які подали заявки в перші дні роботи програми, вже починають отримувати допомогу. Перші 200 млн гривень вже пішли на виплати і далі процес буде ритмічним. Хочу всіх заспокоїти, що при необхідності на програму будуть передбачені додаткові кошти, адже програма буде доступна впродовж 2021 року для всіх областей, які потрапляють до “червоної” зони”, – зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Крім державної допомоги, підприємці та наймані працівники, діяльність яких була призупинена на час перебування регіону, в якому вони працюють, в “червоній” зоні, можуть отримати додаткові виплати з місцевого бюджету регіону, в разі запровадження таких виплат за рішенням органів місцевого самоврядування.

Окрему заяву на цю допомогу подавати не потрібно, достатньо реєстрації в додатку “Дія”. Далі Мінцифри у десятиденний строк після закінчення строку подання заяв формує та передає місцевим органам, на території яких запроваджено обмежувальні протиепідемічні заходи, переліки застрахованих осіб для прийняття рішення щодо надання допомоги за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here