Home Влада Екс-депутатка про трудотерапію в психоневрологічному інтернаті: у мене шок, це рабство

Екс-депутатка про трудотерапію в психоневрологічному інтернаті: у мене шок, це рабство

240

Перевірити так звану "трудотерапію" у Хорошівському психоневрологічному інтернаті, чим похвалилися в облраді, закликала керівників органу влади та правоохоронців екс-депутатка облради Олена Галагуза.

Справа в тому, що в інтернаті перебувають недієздатні через стан здоров’я люди. Однак за рекомендацією лікаря, вони доглядають за вівцями та рогатою худобою.

Олена Галагуза нагадала, що в області вже були прецеденти так званої трудотерапії. Тоді відкрили кримінальну справу та звільнили директора Тетерівського інтернату за експлуатацію людей (підопічні змушені були стояти на ринку).

"Я, відверто кажучи, не розумію, що відбувається обласній раді. На їхньому місці я б перевірила, на скільки це нормально. Там може бути "рабська" праця…

Те, що я прочитала, у мене викликало шок. Називати трудотерапією відверте "рабство" і експлуатацію людей, які за станом здоров’я там опинилися – не знаю, як це пояснити. Сподіваюся, там візьмуться за здоровий глузд. А правоохоронні органи мали б відреагувати на те, що відбувається", – зазначила депутатка 7 скликання.

Нагадаємо, в облраді похвалилися використанням трудотерапії серед вихованців психоневрологічного інтернату

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here