Home Політика До Москви стягнули внутрішні війська

До Москви стягнули внутрішні війська

108
До центру Москви стягують вантажівки та автобуси з військовими. Численні повідомлення очевидців зранку 6 грудня буквально підірвали блогосферу, а пізніше у МВС визнали, що посилений режим несення служби був запроваджений у зв’язку з виборами до Держдуми.
 
"Блоги і форуми переповнені повідомленнями про те, що в центр Москви йдуть якісь автоколони. Мало не з військами. Про те ж повідомляють і слухачі столичних радіостанцій. Щойно дві колони пройшли по Новому Арбату", – написав у своєму "Живому журналі" заступник головного редактора радіостанції "Эхо Москвы" Володимир Варфоломєєв.

На підтвердження він опублікував фотографію колони – щоправда, автобусів, а не вантажівок, на яких зазвичай перевозять військових.

Він не виключив, що це можуть звозити на акцію членів провладного руху "Наші" – дійсно, вдень в центрі Москви на санціоновану акцію зібралися близько 15 тисяч "нашистів".

"У 905 17 (!!) вантажівок з військовими з кийками. Будьте акуратні. Бережіть себе", – написала у своєму Facebook дівчина-очевидець. Вона також виклала фотографію колони військових.

Також москвичі пишуть, що техніка їде за трьома напрямками з Підмосков’я. На перетині вулиць Тверської та Великої Бронної побачили "Урал" з кількома бійцями ОМОН, колону вантажівок з військовими бачили і на МКАД.

У правоохоронних органах спочатку відхрещувалися від "введення військ до російської столиці", а потім пояснили, що переміщення співробітників поліції і військовослужбовців внутрішніх військ в Московському регіоні пов’язані з посиленим режимом несення служби, який був запроваджений на весь період виборів до Держдуми – аж до остаточного підрахунку голосів.

Нагадаємо, спостерігачі та російська опозиція заявила про масові порушення під час виборів 4 грудня.

Уже ввечері наступного дня опозиції вдалося зібрати свій найбільший мітинг в Москві за останні роки. Декілька тисяч людей, обурених фальсифікаціями і махінаціями, вийшли на Чисті ставки, понад 300 з них були затримані поліцією.
 

ТСН.ua 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here