Home Політика До Дня міста у музичній школі встановлять вікна

До Дня міста у музичній школі встановлять вікна

110

Мер Житомира разом із заступником Олександром Бочковським та  головним архітектором міста Тарасом Борисом оглянули хід виконання будівельно-монтажних робіт музичної школи по вул. Михайлівській. Будівництво школи стало можливим завдяки виділенню із міського бюджету 2 млн. грн. та підтримки такої ініціативи обласною владою шляхом виділення 3,5 млн. грн. субвенцій за кошти державного бюджету, повідомляє офіційний сайт Житомирської міської ради. 

Проект музичної школи розроблений на основі архітектурного планування будівлі початку ХХ століття. Будівництво ведеться по архівних матеріалах попередньої будівлі. А тому, всі зауваження щодо «неправильної кладки» є недоцільними. Про це повідомив головний інженер проекту. Також, за його словами, темпи робіт повністю відповідають запланованому графіку. І вже до Дня міста планують встановити вікна, оздоблені на старовинну манеру.

Музична школа була побудована у 1917 році. Це одна із найстаріших музичних шкіл України. У 1926 році тут був розміщений синематограф «Люкс», де піаністом з музичного супроводу фільмів працював В.С. Косенко. У залі кінотеатру також виступали композитор Михайло Скорульський, Оксана Петрусенко, Наталя Ужвій.

Нова ж школа розрахована на 640 учнів з одночасним навчанням 160 осіб. Замість 2-поверхової будівлі (якою була колишня музична школа) тепер на житомирян чекає 3-поверхова, і, як повідомив головний архітектор міста Тарас Борис, повністю оздоблена під стиль епохи Відродження з елементами неокласицизму та частково елементи українського ренесансу.     
 
Також у найближчому майбутньому планується і реконструкція вулиці Михайлівської. Ця пропозиція до міського голови надійшла від президії Ради старійшин, які під час минулого засідання Ради розглядали питання покращення благоустрою міста та відновлення архітектури будівель по вулиці Михайлівській, яка є одним із історичних місць Житомира.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here