Home Політика Для батьків покупка вмісту бебі-боксу обійдеться у більше 7 тис. грн

Для батьків покупка вмісту бебі-боксу обійдеться у більше 7 тис. грн

444

Вже найближчим часом (а у деяких регіонах вже) у пологових будинках закінчаться пакунки малюка, які видають мамам одразу після народження дитини.

І з 1 вересня замість них даватимуть компенсацію – 5 тисяч гривень.

Крім того, що ці кошти у лише безготівковій формі можна буде не так просто отримати і витратити, бебі-бокс був вигідніший для батьків.

Так, у минулому році вміст пакунків малюка переглянули і збільшили. У яскраву коробку входило близько 60 позицій речей. Це одяг для малюка до 6 місяців, підгузки та пелюшки, косметика, предмети гігієни для мами та дитини, текстиль, іграшки – набір найнеобхідніших речей на перший час.

Багато батьків починали користуватися ними вже у пологовому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЮНІСЕФ закликає Уряд не припиняти видачу бебі-боксів

Закупка такого бебі-боксу державою через тендерні торги обходилася у близько 3800 грн.

Для батьків вартість всього набору пакунку малюка за роздрібними цінами буде більше 7200 грн. І це зараз, поки спеціально визначені Мінсоцполітики магазини не підняли ціни на дитячі товари.

Тож, незважаючи на наче хорошу суму у 5 тисяч гривень, варто не забувати, що торгові мережі мають націнку не менше 50% вартості. Крім того, для жителів невеличких містечок та сіл доведеться купувати товари лише онлайн, додатково платити за доставку, ризикуючи, що може прийти «кіт у мішку».

Нагадаємо, для отримання компенсації необхідно буде пройти 5 кіл бюрократії.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here