Home Політика Депутати облради звернулися до влади з проханням скасувати плату за транспортування газу

Депутати облради звернулися до влади з проханням скасувати плату за транспортування газу

164

Депутати Житомирської обласної ради надіслали звернення до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України з проханням скасувати плату за транспортування газу.

Таке рішення депутати підтримали під час сесії 5 березня.

«Абонплата за надану потужність не підпадає під субсидіювання. Тобто, споживачі можуть отримати субсидію на покриття купівлі газу, а за приєднану потужність мають сплатити «живі» гроші.

Життя більшості населення України тяжке, у людей не вистачає коштів на харчування, ліки та сплату за комунальні послуги. Рішення НКРЕКП щодо встановлення абонентської плати за транспортування газу призведе до негативних соціальних наслідків для народу України.

Вважаємо, що такі нарахування несправедливі, адже українці самі проводили трубопроводи для постачання блакитного палива до своїх осель», – йдеться у зверненні.

Депутати також наголошують на такому негативному явищі, як компенсація за прострочку платежу: «Сплатити за доставку газу потрібно щомісяця до 20 числа, а пенсії і зарплати нараховують в кінці місяця, то ж виходить, що платити фактично не буде чим».

«Зважаючи на викладене, враховуючи складне соціально-економічне становище більшості жителів України, звертаємося з проханням терміново скасувати ганебну постанову НКРЕКП, яка затвердила абонентську плату за транспортування газу, і не допустити подальшого підвищення цін на газ та зубожіння населення», – просять обласні депутати.

Нагадаємо, житомирські депутати просять Верховну Раду зменшити грошову заставу для участі у місцевих виборах.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here