Home Політика Більшість ВІЛ-інфікованих – молодь із благополучних сімей

Більшість ВІЛ-інфікованих – молодь із благополучних сімей

218

Як зазначила директор центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Ольга Юрченко, проблема розповсюдження Віл-інфекції нині є дуже актуальною насамперед для молоді. Якщо раніше була досить поширена думка, що цією молоддю є особи із неблагополучних родин, то сьогодні статистика свідчить про інше: більшість ВІЛ-інфікованих людей – це молодь із благополучних сімей, які просто нехтують здоровим способом життя та вдаються до згубних звичок.

Сьогодні більше 800 житомирян перебувають на обліку в обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом. Тобто це кожен 400-сотий житомирянин. «Але ці цифри далекі від реальності, – наголосила заступник головного лікаря центру Інна Товкач. – Адже більшість Віл-інфікованих не знають про свій діагноз та не бажають його визнавати, або й навіть проходити обстеження».

Вікова категорія хворих на СНІД та віл-позитивних осіб становить переважно 20-40 років.

Серед найбільш поширених шляхів передачі Віл-інфекції, за словами Інни Товкач, сьогодні є на першому місці парентеральний шлях передачі, тобто шляхом ін’єкційного вживання наркотиків, на другому – статевий шлях. Досить поширеним (близько 15%) є і передача інфекції ВІЛ від матері до дитини.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here