Home Політика Аніщенко визнає дефіцит препаратів для хворих на гемофілію

Аніщенко визнає дефіцит препаратів для хворих на гемофілію

126

Міністр охорони здоров’я Олександр Аніщенко визнає, що в країні є певний дефіцит препаратів, необхідних для хворих на гемофілію. Про це він сказав журналістам.

«Щодо препаратів для лікування гемофілії має рацію Прем’єр-міністр – дійсно їх недостатньо», – повідомив Аніщенко.

Водночас, за його словами, після підведення підсумків проведення відповідних торгів міністерство закупить усі необхідні препарати.

Міністр також зазначив, що не боїться втратити свою посаду. «За доручену справу мені страшно, а за свою долю мені не страшно. Просто тому, що галузь дуже складна, і багато в нас було завалів, які треба розгрібати. У тому числі – щодо забезпечення медикаментами», – сказав Аніщенко.

20 липня Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив Аніщенку протягом місяця перевірити інформацію про відсутність у медустановах препаратів, необхідних для хворих на гемофілію.

В ефірі Радіо Свобода перший заступник міністра охорони здоров’я Раїса Моїсеєнко розповіла, що підприємства, які брали участь у тендерах на забезпечення медичних установ України препаратами для лікування хворих на гемофілію, попередньо виставили завелику ціну на ці лікарські засоби, яку міністерство «не могло акцептувати».
 
За матеріалами: Радіо Свобода

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here