Home Події Житомирська область приєдналась до Всеукраїнської велоестафети

Житомирська область приєдналась до Всеукраїнської велоестафети

187

Житомирщина приєдналася до сьомої Всеукраїнської велоестафети «Спорт для всіх єднає Україну!».

Цей велопробіг традиційно проходить до Дня фізичної культури та спорту. Стартує одночасно з трьох міст – цього року це були Хмельницький, Севастополь та Луганськ. Західний, Південний та Східний маршрути проходять через всі обласні центри України, де до колони велосипедистів приєднуються нові професіонали та аматори цього виду спорту.

Розпочавшись 2 вересня у Хмельницькому, велоестафета дісталася Житомира через шість днів. Представники обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту урочисто зустріли учасників біля пам’ятника Тарасу Шевченку. Колону велосипедистів на всьому маршруті супроводжують міліція та швидка допомога, а також кілька великих автобусів, де зберігаються речі спортсменів і їдуть ті, хто втомився.

Наймолодшій учасниці на нашому, Західному маршруті  12 років, а найстаршому – 69 років. Тут знаходяться представники 9 областей, а це Хмельницького, Тернополя та Вінниці через міста Чернівці, Івано-Франківськ, Ужгород, Львів, Луцьк, Рівне, Житомир. Від Житомирської області до Всеукраїнської велоестафети приєдналися 10 учасників.

Далі маршрут велоколони лежить на Київ, де в суботу об’єднаються всі три напрямки, а це в межах трьохсот спортсменів. Команди пронесуть по території України прапор своєї області і встановлять його в столиці під час урочистого фінішу, в День фізичної культури та спорту.
 

 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here