Home Події Житомир може залишитися без ФК ”Полісся” – область відмовляється фінансувати

Житомир може залишитися без ФК \”Полісся\” – область відмовляється фінансувати

530

Обласний бюджет-2020 не передбачає фінансування футболу у наступному році. При тому, що за "Обласною програмою розвитку футболу" виділяють 1,6 млн грн на проведення навчально-тренувальних зборів і змагань з олімпійських видів спорту.

Відсутність підтримки з області ФК "Полісся" підтвердив і мер Житомира Сергій Сухомлин.

"Всі люблять ходити на футбол, розказувати про підтримку спорту. Але коли доходить до фінансування, зацікавленість кудись зникає. Цьогоріч область не планує виділяти кошти на підтримку ФК «Полісся». У депутатів вибори, гроші їм потрібні на округи, тож це питання здається другорядним", – написав Сухомлин у Фейсбук.

Мер звертає увагу, що реальні витрати на утримання комунального футбольного клубу складають 12 млн гривень. Торік спільно з областю ми профінансували його на понад 8 млн гривень. Решта – спонсорські кошти.

Як повідомляє Сухомлин, на погоджувальній раді розглядали проєкт обласного бюджету і йшлося про зменшення розміру субвенції до 1,5 млн грн. А сьогодні бюджетна комісія облради вирішила – футбол і зовсім «не на часі».

"Зрештою, область може зекономити ще більше грошей на завершенні реконструкції центрального стадіону «Полісся», бо без професійного ФК він тоді вже нікому не буде потрібен… Без підтримки з облбюджету ми можемо втратити команду, яку відроджували впродовж кількох років. Боюся, що у міжсезоння гравці просто роз’їдуться по інших клубах", – обурюється міських голова.

Нагадаємо, у 2019 році програма підтримки розвитку футболу передбачала 2,5 млн грн фінансування ФК "Полісся". 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here