Home Події В України хочуть відібрати Євро-2012

В України хочуть відібрати Євро-2012

104

Депутат правлячої партії Німеччини Франк Штеффель закликав УЄФА відібрати в України статус господаря чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

"УЄФА має можливість зробити символічний жест проти державного свавілля і політично забарвленого правосуддя. Країні, яка топче ногами права людини і правову державу, не можна надавати подіум для самопрезентації", – зазначив депутат від партії "Християнсько-демократичний союз".

"УЄФА регулярно забороняє матчі на стадіоні, де фани поводяться неналежним чином і панує безправ’я. Тому коли країна нехтує правом, її треба виключити ", – вважає Штеффель.

Разом з тим християнський демократ зазначив, що якщо відібрати в України право приймати Євро, будуть у тому числі покарані футбольні вболівальники країни.

"Таким чином, буде надаватися максимальний тиск на українську владу з тим, щоб вона діяла правовим і демократичним способом", – додав він.

На думку Штеффеля, сім років ув’язнення для Тимошенко і 137 мільйонів євро штрафу не мають нічого спільного з правовою державою в Європі.

"Отже, Євро-2012 має проводитися не в двох країнах, а тільки в демократичній Польщі", – підсумував він.

Штеффель – представник правлячої партії Німеччини – "Християнсько-демократичний союз", яку очолює канцлер Ангела Меркель.
Нагадаємо, 11 жовтня суддя Родіон Кірєєв поставив крапку. Екс-прем’єрку засудили до позбавлення волі на 7 років. 7 років – це максимальний термін, який вимагала офіційна сторона обвинувачення для екс-прем’єра. Також Тимошенко має відшкодувати 1,5 млрд гривень "Нафтогазу України". Крім того, суддя призначив і дрібніші відшкодування.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here