Home Події У Житомирі переможцем турніру з волейболу пам’яті загиблого десантника Ільницького стала команда...

У Житомирі переможцем турніру з волейболу пам\’яті загиблого десантника Ільницького стала команда агроуніверситету

210

 Вже четвертий рік поспіль у Житомирському національному агроекологічному університеті проводять турнір з волейболу пам’яті випускника – десантника 90 батальйону Дмитра Ільницького, який загинув під час виконання бойового завдання у зоні проведення АТО п’ять років тому, у свій день народження. Йому було 24 роки.

 

За головний кубок 26 листопада змагаються команди із навчальних закладів міста –  Житомирського технологічного коледжу КНУБА, Житомирського кооперативного коледжу бізнесу і права, Житомирського державного університету ім. І. Франка, Житомирського національного агроекологічного університету.

 

На урочистому відкритті змагань були присутні ректор Житомирського національного агроекологічного універистету Олег Скидан, представники міськради – заступник міського голови Марія Місюрова, начальник управління у справах сім’ї молоді та спорту Ірина Ковальчук, бойові побратими Дмитра – Володимир Красота та Володимир Костів,   рідні та друзі – Богдан Ковальчук і Олександр Волинець.

 

Мама загиблого героя – Лілія Ільницька, подякувала за організацію заходу, який вже став традиційним і нагадала, що саме волейбол був улюбленим видом спорту її сина. Ним займався професійно, постійно грав на пляжі. Завдяки цьому турніру, ім’я Дмитра Ільницького  увійшло в  спортивну історію міста.

 

У  своєму слові  заступник міського голови Марія  Місюрова та начальник управління молоді та спорту Ірина Ковальчук  висловили   щиру повагу  батькам Дмитра та  вдячність  за сина-героя, який  вічно житиме в  людських  серцях.

Ректор ЖНАЕУ нагадав, що лейтенант ЗСУ Дмитро Ільницький нагороджений посмертно орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Він народився та мешкав з батьками у Житомирі, тут здобував освіту – в червні 2013 року закінчив навчання на факультеті обліку та фінансів ЖНАЕУ.  Був позитивним, життєрадісним, мав багато друзів навіть на спортивному майданчику. Восени 2014 року його не стало, а у квітні 2017 року народилися його сестрички – трійнята, які невдовзі разом з батьками також зможуть приходити на турнір його пам’яті.

 

 

За результатами змагань, переможцем турніру з волейболу стала команда Житомирського національного агроекологічного університету, друге місце зайняла команда Житомирського державного університету ім. І. Франка, третє місце  – команда Житомирського технологічного коледжу КНУБА.

 

Пресслужба Житомирського національного агроекологічного університету

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here