Home Події Скандал у Англії: багато футболістів виявилися наркоманами

Скандал у Англії: багато футболістів виявилися наркоманами

135

Десятки британських футболістів, включаючи гравців англійської Прем’єр-ліги, не пройшли тести на прийом кокаїну, екстазі та канабісу.

Про це говориться у програмі Dispatches, яка виходить на англійському каналі Channel 4.

Автори програми представили цілий ряд деталей, пов’язаних з результатами тестів, які тримаються в таємниці Англійською Футбольною Асоціацією (FA).

Так, за їхніми даними, серед гравців, які не пройшли допінг-тести опинилися колишній нападник "Фулхема" Елвіс Хеммонд, колишній півзахисник команди другої футбольної ліги "Крю Александри" Ллойд МакГоуен та екс-гравець "Бірмінгема" і московського "Локомотива" Гаррі О’Коннор, який нині захищає кольори шотландського "Хайберніана".

У жовтні 2009 року, коли результати тесту О’Коннора виявилися позитивними, він був дискваліфікований, але FA та Асоціація Професійних Футболістів (PFA) вважали за краще не розголошувати цю інформацію, мотивуючи це бажанням допомогти гравцеві в реабілітації. Після цього "Бірмінгем" офіційно повідомив про травму шотландського форварда, відправленого згодом в оренду в "Барнслі".

За словами генерального менеджера "дворняг" Дена Роулінга, клуб ніколи не підписав би О’Коннора, якби "Бірмінгем" не приховав подробиці.

Багатообіцяюча кар’єра Елвіса Хеммонда так і не склалася після того, як у вересні 2003 року в його крові були виявлені сліди кокаїну, і він був дискваліфікований на шість місяців.

Ллойд МакГоуен в період з 2004 по 2005 рік тричі не зумів пройти допінг-тести. Відзначимо, що цього не зробив і колишній форвард команди першої ліги "Рочдейл" Лі Торп.

Відзначимо, що у загальній складності, FA досі тримає в таємниці подробиці 43 подібних справи. Мова йде, у тому числі, про гравців "Евертона", "Ноттінгем Форест" та "Транмер Роверс".

Крім того, в період з 2007 по 2010 рік 240 тестів так і не були здані, оскільки гравці не з’явилися на здачу аналізів, хоча й були інформовані про те, що згідно з діючими правилами, можуть бути дискваліфіковані, якщо тричі проігнорують проходження тесту.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here