Home Події На Житомирщині діти початкових класів навчатимуться плаванню

На Житомирщині діти початкових класів навчатимуться плаванню

187

З 1 вересня стартує пілотний проект з навчання плаванню дітей 2-3 класів в режимі уроків фізичного виховання загальноосвітніх шкіл. Навчання проходитиме на базі басейну “Авангард” обласної комунальної власності та на базі басейну Новогуйвинського ремонтно-механічного заводу. 

В Житомирі доріжки басейну “Авангард” будуть надані для занять школярів безкоштовно, а заняття будуть поводити тренери з плавання спортивної школи також на безоплатній основі. Кожний клас протягом місяця відвідає басейн не менше 8-ми разів. Діти гарантовано навчаться триматися на воді, а здібні хлопці та дівчата будуть зараховані в спортивні секції для подальшої підготовки.

Цей проект ініціює головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації, розуміючи, що найвищі спортивні успіхи починаються з елементарного навчання плаванню дітей початкових класів, а основне завдання спортивної галузі — підвищення рівня здоров’я дітей. До того ж,  одним із пріоритетних напрямів роботи керівництво спорту  вважає  подальший розвиток плавання, йдеться на офіційному сайті управління.

Для довідки: Збірна команда нашої області впевнено тримає перше місце в Україні з триатлону, до програми якого входять плавання на відкритій воді, велогонка та біг. Сьогодні маємо одразу двох кандидатів на участь в Олімпійських іграх 2011 року — Юлію Єлістратову і Данила Сапунова. Справжній прорив у цьому році здійснила наша збірна з плавання, виборовши золоті і срібні нагороди чемпіонатів України у різних вікових групах і утримуючи 12-те загальнокомандне місце серед 27 регіонів держави.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here