Home Події Маленьким житомирянам немає де займатися спортом

Маленьким житомирянам немає де займатися спортом

105
У Житомирській області відчувається істотний дефіцит фінансування спортивних закладів. І як наслідок – велика проблема з їх якістю, передає Житомирська хвиля. 
 
Минулого року на реконструкцію спортивної бази було виділено 1 млн. 700 тис. грн. з обласного бюджету та ще майже 2 млн.грн. – з міських та районних бюджетів. Проте цього, все одно, недостатньо. І це при тому, що у дітей є бажання займатися спортом, але немає де, каже начальник відділу фізкультури і спорту головного управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Наталія Калкан.
 
"У Житомирі усі вільні години спортивного комплексу "Динамо" викуплено за цінами, яких собі не можуть дозволити пересічні школярі. Басейн "Авангард" сьогодні працює з навантаженням 90 осіб на годину, а мав би приймати 48 осіб за годину. Через це є постійні проблеми з санітарною очисткою води. При цьому абонементи в наш басейн викуповують у перший же день місяця. Тому ми не можемо задовольнити потреби усіх, хто бажає займатися плаванням".
 
За словами Наталії Калкан, вже найближчим часом комунальні басейни Житомирщини потребуватимуть капітального ремонту. Але закриття їх на тривалу реконструкцію буде мати негативні наслідки для спортивної галузі області. Вихід з цієї ситуації тільки один – будівництво нових сучасних басейнів, яке, до речі, передбачено і проектом державної програми по розвитку галузі. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here