Home Події Ліга Чемпіонів. Єврокубкова весна ”проїхала” повз Донецьк

Ліга Чемпіонів. Єврокубкова весна \”проїхала\” повз Донецьк

113

 Поразка від "Порту" зняла усі питання щодо участі "Шахтаря" у єврокубках. Шанси на продовження боротьби в Лізі чемпіонів розвіялися ще до початку зустрічі у Донецьку після нічиєї "Зеніта" і АПОЕЛа, а завдяки зусиллям Халка і Со "гірники" залишилися навіть без Ліги Європи. Повідомляє "Сhampion".


Пам’ятається, після поразки у першому матчі між цими командами на "Драгау", капітан "гірників" Даріо Срна обіцяв, що на "Донбас Арені" "Порту" чекають великі проблеми. І, хоча, донеччани володіли ініціативою і створили куди більше небезпечних моментів біля воріт Елтона, у підсумку проблеми в цьому матчі були саме у "Шахтаря".

Футбольний експерт Віктор Леоненко дуже часто критикує нападника "Шахтаря" Луїса Адріано і, як виявилося, не безпідставно. Бразилець мав сьогодні як мінімум три моменти, коли міг вирішувати долю поєдинку на свою користь. Проте пробити голкіпера "Порту" так і не зміг. Відверто слабо зіграли в атаці Едуардо і Вілліан, ну а за відсутності на правій бровці вищезгаданого Срни, флангові прориви "гірників" виглядали значно скромніше звичайного.

Майже до вісімдесятої хвилини рахунок не було відкрито і, якби матч так і завершився, в "Шахтаря" ще б залишалась теоретична імовірність на вихід у весняну Лігу Європи. Проте спочатку вихід на побачення із голкіпером Халка, а через десять хвилин невдалий рикошет від Раца, розбили останні ілюзії донецьких вболівальників.

Не можна сказати, що "Порту" грав краще, але як кажуть, перемагає завжди сильніший. "Гірники" програли і залишились на останній сходинці групи "G", маючи у совєму активі лише два очки, здобуті у п’яти матчах!!!. Минулорічний чвертьфіналіст Ліги чемпіонів у розіграші цьогорічному ще жодного разу не відчув смаку перемоги. Тому останній виїзд у Нікосію для "Шахтаря" вже не матиме особливого значення. Зараз у "гірників" є все для того, щоб сконцентруватися на внутрішній першості, де перед командою стоїть завдання наздогнати і випередити "Динамо" у боротьбі за золоті нагороди. Ну а мрія президента клубу почекає до наступного року.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here