Home Події Григорій Суркіс розповів, як хуліганів судитимуть прямо на стадіоні

Григорій Суркіс розповів, як хуліганів судитимуть прямо на стадіоні

285

Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс розповів, що за ініціативи ФФУ в регламенті національних змагань передбачені доволі жорсткі санкції за протиправну поведінку на трибунах стадіонів. Причому вони можуть застосовуватися як до тих осіб, що безпосередньо вчинили правопорушення, так і до господарів поля, котрі не змогли запобігти таким діям. Про це повідомили в прес-службі ФФУ.

 

«Однак ці безкомпромісні профілактичні заходи не завжди є ефективними, оскільки рівень правосвідомості нашого суспільства в цілому поки що далекий від європейських стандартів законослухняності», – водночас зазначив президент ФФУ.

 

Він також нагадав, що в рамках підготовки до чемпіонату Європи-2012 на вимогу УЄФА в Україні прийняли закон,  згідно з яким уболівальників, затриманих за хуліганство, судитимуть за прискореною процедурою прямо на стадіоні. Це відбуватиметься у спеціально відведеному приміщенні, де протягом доби винному й буде оголошено вирок. Покарання передбачатиме або внесення особи порушника до «чорного списку», що автоматично означатиме заборону надалі відвідувати матчі та інші заходи, пов’язані з футболом. Або ж − для іноземців − депортацію з країни протягом 24 годин без права на оскарження.

  Джерело: Відомості-UA.com

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here