Home Події Бунечко прокоментував, чому найбільший стадіон не включили до Великого будівництва

Бунечко прокоментував, чому найбільший стадіон не включили до Великого будівництва

275

Реконструкцію стадіону "Полісся" не включили до програми "Велике будівництво" тому, що проект більше не буде фінансуватися з коштів ДФРР. Проте завершити стадіон планують у цьому році. Для цього шукають гроші в державному та обласному бюджеті – відповідні звернення вже зробив житомирський губернатор.

Про це Першому житомирському у коментарі розповів голова ОДА Віталій Бунечко.

"5 березня буде відбуватися у нас сесія, де ми будемо перерозподіляти кошти. У нас насправді, на жаль, уже вичерпано можливості використання коштів ДФРР на будівництво цього стадіону і у нас немає абсолютної впевненості у тому, що ці кошти будуть розподілені. У мене є моя суб’єктивна (думка) і я буду на тому настоювати, щоб депутати проголосували, щоб виділити порядка 15 мільйонів. І я впевнений, що депутати проголосують. Я впевнений поки що не як посадова особа, а як людина, яка буде на тому настоювати, аргументувати.

І у випадку виділення цих додаткових 15 мільйонів, я можу сказати, що стадіон буде введений у цьому році. Перша черга, ми зараз говоримо про першу чергу.

У програму "Велике будівництво" подавали ті об’єкти, в яких ми 100-% впевнені, які будуть введені в цьому році.

Існує загроза, що якщо кошти (на стадіон, – ред.) будуть неперерозподілені, то у нас можуть виникнути складності по фінансуванню цього стадіону.

Більше того, коли я захищав програму "Велике будівництво" перед прем’єр-міністром, у примітках були об’єкти, на які у нас не вистачає фінансування, але ми бачимо їх у пріоритетах. У мене було два об’єкти, один із яких – стадіон "Полісся". Я звернувся також до прем’єр-міністра з проханням виділити додатково 15 мільйонів.

Ми маємо зараз дві ситуації: я дуже розраховую, що ці кошти нам виділить, можливо, уряд. Тоді ми зможемо кошти, які просимо у ради, використати на інші проекти", – розповів Віталій Бунечко.

Якщо ж коштів із державного чи обласного бюджету не виділять, Бунечко запевнив, що має свою дорожню карту: "Зніму шапку і піду – знаю вже, куди ходити за додатковими коштами".

Нагадаємо, У великому будівництві від Бунечка відсутній найбільший стадіон – Полісся.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here