Home sport 12-річний житомирянин змагатиметься у футбольній майстерності з однолітками з 23 країн

12-річний житомирянин змагатиметься у футбольній майстерності з однолітками з 23 країн

378

Максим Федоренко з Житомира став головним представником від дитячого футболу України на міжнародному турнірі «Футбол заради дружби». Цьогоріч у змаганнях беруть участь юні спортсмени 12-14 років.

«Максим вже два роки займається у житомирському футбольному клубі «Фенікс-Атлет». Він дуже захоплюється спортом, і зараз його бажання – стати відомим і успішним футболістом. Тому участь у міжнародних змаганнях – це крок до мети Максима», – розповідає тато Максима Валентин Федоренко.

«Футбол заради дружби» існує вісім років, проте через пандемію змагання другий рік поспіль проходить у режимі онлайн. В УЄФА, яка підтримує проведення першості, сподіваються, що онлайн-формат конгресу – тимчасове явище.

«Я щиро сподіваюсь, що пандемія в найближчому майбутньому залишиться лише у згадках, і всі футбольні заходи знову будуть проходити на реальних стадіонах у звичному форматі. Проте ми вступаємо у нову еру взаємодії, отримання знань з використання змішаних форматів», – відзначив Френк Лудольф, керівник департаменту УЄФА з технічного розвитку.

Максим Федоренко після жеребкування потрапив у команду «Saker falcon» – «Балабан», це рідкісний вид великих соколів, з 37 різновидів в Україні зустрічаються 8. До цієї ж команди потрапили юні футболісти з Мавританії, Саудівської Аравії, Сомалі, Того та Туреччини, наставник команди – з ОАЕ.

Команда Максима Федоренко потрапила до групи В і змагатиметься за вихід з групи з командами, до яких увійшли однолітки з Пакистану, Туркменістану, Індії, Узбекистану, Шрі-Ланки, США, Кайманових островів, Еквадору, Сальвадору, Ямайки, Перу, Боснії та Герцеговини, Бурунді, Північної Македонії, Італії, Словенії та Румунії.

«Презентуючи різні країни та культури, юні футболісти об‘єднуються у змішані збірні та своїм прикладом показують, що національність, стать чи фізичні можливості не є перешкодами для гри в одній команді», – відзначили у оргкомітеті програми «Футбол заради дружби».

14 травня розпочнуться фінальні змагання у рамках програми.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here