Home Розслідування Житомирянка завела віртуальне знайомство з іноземцем і заплатила шахраю 1 тис. доларів

Житомирянка завела віртуальне знайомство з іноземцем і заплатила шахраю 1 тис. доларів

235

Спочатку до вас у друзі проситься чоловік-іноземець, який детально і дуже переконливо розповідає про себе, активно цікавиться вашим життям, проявляє почуття. Згодом повідомляє про приїзд для особистого знайомства. Але ж кордони закриті через карантин, тому це можливо лише через «зелені» країни. Аби багаж з цінними подарунками не возити за собою, віртуальний друг відправляє безпосередньо до України посилку, яку має доставити кур’єр. Сповіщення про неї дійсно приходить на мобільний жінки, от тільки саме відправлення з якихось причин десь «зависає». Віртуальний друг просить вирішити проблему, допоки він курсує між країнами (пливе морем, застряг в якомусь аеропорту тощо).

Про схожий випадок шахрайства повідомили в поліції області:

"21 листопада до поліції звернулась житомирянка із повідомленням про ошуканство, учинене її віртуальним другом. На прохання останнього жінка для отримання його посилки з-за кордону перерахувала значну суму грошей, сподіваючись на їх швидке повернення. Однак відразу потому віртуальний знайомий зник".

З такими обставинами зіткнулась і заявниця. Вона перерахувала через термінал тисячу доларів США в еквіваленті української гривні на вказаний її знайомим банківський рахунок. Потому будь-який зв’язок з ним обірвався. На жаль, лише після цього жінка зрозуміла, що чоловік – банальний ошуканець.

За цим фактом наразі поліцейські відкрили кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here