Home Розслідування Житомиряни дали подзвонити шахраям і залишилися без телефонів

Житомиряни дали подзвонити шахраям і залишилися без телефонів

242

На Житомирщині стало більше шахраїв і, відповідно, ошуканих жителів. Ошукують навіть дітей і забирають гаджети. 

Про це розповіли у поліції області:

"Лише за попередні дні двоє жителів обласного центру віддали свої телефони у руки незнайомим перехожим. Обидва потерпілі, 14-річний та 34-річний житомиряни, розповіли схожі історії. Увечері 31 травня з різницею у кілька годин до кожного з них підійшов невідомий чоловік і під вигаданими приводами попросив зателефонувати. Проте, тільки-но гаджет опинявся в руках незнайомця, останній відразу тікав у невідомому напрямку".

Правоохоронці закликають житомирян бути пильними адже в області зросла кількість випадків шахрайства.

"Обидва потерпілі відразу звернулися до поліції і вже за кілька днів правоохоронці з’ясували особи порушників. Ними виявилися 29-річний та 27-річний житомиряни", – повідомили в поліції.

Також правоохоронці зазначають, що за аналогічний період часу від січня до кінця травня 2019 та 2020 років, кількість повідомлень про шахрайства зросла.

Відтак, якщо у попередньому році таких було зареєстровано 286, то цьогоріч – 370. По кожному третьому порушенню правоохоронці вже встановили причетних осіб. Крім того, у порівнянні з минулим роком збільшилася і кількість розкритих злочинів – за 29% до 34%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here