Home Розслідування Взяв у заручники та погрожував гранатою – на Житомирщині чоловік лякав дружину

Взяв у заручники та погрожував гранатою – на Житомирщині чоловік лякав дружину

243

40-річний чоловік в Овруцькому районі погрожував своїй дружині зірвати будинок гранатою. Поліція вдалась до спеціальних заходів та налагодження контакту з чоловіком, аби убезпечити жінку. Згодом з’ясувалося, що вибуховий пристрій був навчальним і не ніс небезпеки.

По це повідомили в поліції:

"Близько 3.30 ночі на спецлінію «102» зателефонувала налякана жителька Овруцького району і повідомила, що її чоловік погрожує підірвати гранату у будинку.

Для перевірки інформації на місце події виїхали поліцейські сектору реагування патрульної поліції Овруцького відділення, а згодом слідчо-оперативна група ВП і фахівці вибухотехнічної служби ГУНП Житомирщини. Зважаючи на потенційну небезпеку для жінки, яка знаходилась у будинку разом з агресивним співмешканцем, рішенням керівника ГУНП в області було введено в дію спеціальні заходи для звільнення заявниці і затримання чоловіка із залученням спецпризначенців поліції. До місця події були терміново направлені додаткові сили правоохоронців для забезпечення безпеки жителів села".

Після встановлення контакту правоохоронців із чоловіком той повідомив, що граната у нього учбова, і згодом добровільно передав її правоохоронцям. Поліцейські-вибухотехніки, оглянувши боєприпас, підтвердили, що він є навчально-тренувальним і не становить небезпеки для оточуючих.

Відтак гранату вилучили для подальшого направлення на експертне дослідження.

Як з’ясувалося, чоловік вчинив небезпечний дебош напідпитку, доставили до Овруцького відділення поліції. Нині з ним працюють слідчі. Після проведення усіх необхідних процесуальних дій поліцейські визначать правову кваліфікацію події. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here