Home Розслідування Мор риби на мільйон – на Житомирщині перевірять молочне підприємство

Мор риби на мільйон – на Житомирщині перевірять молочне підприємство

235

На 912,7 тис. грн оцінюють збитки від мору риби в р. Роставиця Ружинського району на Житомирщині. Щоб зняти соціальну напругу підприємство "Ружин-молоко" звернулося до інспекції з запитом на проведення перевірки.

Про це повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу:

"Розмір шкоди, заподіяний державі внаслідок загибелі риби становить 912 тис. 765 грн. За результатами слідчих дій поліції винним особам, які допустили загибель водних біоресурсів буде пред‘явлено претензію на вищезазначену суму. Станом  на 02.09.2020 до Державної екологічної інспекції Поліського округу звернулося підприємство ДП «РУЖИН-МОЛОКО» з клопотанням про проведення позапланової перевірки на предмет скидання виробничих стоків на поля фільтрації підприємства та непотрапляння їх у водний об‘єкт річки Роставиця з метою зняття соціальної напруги населення стосовно загибелі водних біоресурсів".

Як повідомляють в інспекції, в річці загинуло 7 568 коропів та товстолобів 1 вересня.

Працівники Інспекції спільно з Житомирським рибоохоронним патрулем при виїзді на місце події було обстежено три ділянки водного об‘єкта річки Роставиця та виявлено велику кількість загиблої риби, а саме: короп та товстолоб.

З метою встановлення причин загибелі водних біоресурсів працівниками відділу інструментально-лабораторного контролю проведено заміри вмісту розчиненого кисню в воді, який становив 2,8 мг/дм3 (при нормі не менше 4,0 мг/дм3), а також здійснено відбір води з метою подальшого дослідження.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here